Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 14. мај 2015.

Rizoto od divlje patke,salata repa i avokado * Risoto of wild duck,swede and avocado salad



 Sezona je lova na divlje patke.Divlja patka je jedna od onih vrsta mesa, koje je zaista teško spremiti.Najepše je kad je meso na gudima onako roze  ali želimo i da se otarasimo suvišne masti i pritom dobijemo lepu hrskavu kožicu.

Probala sam na razne načine i bar meni ovaj deluje najbolje

Potrebno

 2 divlje patke (za 4 osobe)
1 pomorandža
nekolko grančica ruzmarina
krupna morska so

povrće za prženje..po želji

Patku dobro osušimo kuhinjskim papirom spolja i iznutra. Nauljamo sa svake strane i pospemo sa krupnom morsom soli. Ja još u unutrašnjost stavim nekolio kriški pomorandže i grančice ruzmaina



U tepsiju zatim bez masti stavimo isečeno povrće po želji,.Stavimo žicu preko tepsije i na nju stavimo patke.
Mast koja bude kapala iz patke će ispržiti povrće, koje će vas iznenaditi ukusom.

Rerna mora biti dobro zagrejana na 250 stepeni Celzija.

Patku pečemo oko 30 minuta i , 10 minuta pre kraja okrenemo na žici

* ne bacajte mast koja preostane kada je pećenje završeno.Iscedite i saćuvajte. Pržite u njoj na primer krompir, vrlo vrlo ukusno



Dok se patka peće pipremimo rizoto.

Sastojci

1 šolja arborio ili sličnog pirinča
1 litar bistre supe
1 mali iseckani crni luk
100 ml belog vina
20g izrendanog parmezana
20 g putera
100 g šumskih pečurki (ja sam imala borovnjače)



Priprema

U dublji tiganj sipamo malo ulja i putera i zagrejemo
Uspemo crni luk i malo izdinstamo
Sipamo pirinač i nekoliko minuta pržimo mešajući
Sipamo belo vino.Ostavimo da se krčka nekoliko minuta, pa s vremena na vreme usipamo bistru pileću supu.
Posebno ispečemo pečurke. Istucamo malo morske soli i iscedimo pola limuna pa time prelijemo pečurke i dodamo istovremeno kad i meso.

Kada je patka gotova ostavimo je sa strane 10 tak minuta , pa izrežemo meso na sitne komade
Dodamo u rizoto i pospemo parmezanom Služimo  sa pečenim povrćem i




Salata

1 veća repa, izrendana
1 zreo avokado
malo semenki
so, biber i balzamik sirće(ja volim beli)

Izrendamo repu, dodamo isečen avokado, začinimo i pospemo semenkama.




2 коментара:

jasna varcakovic је рекао...

Zavidim ti na svemu divljem sto ti je pri ruci; patke moraju biti extra ukusne!

Анониман је рекао...

Sledeće stižu fazani!

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer