Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 24. август 2016.

Kuligre, Najbolji Recept moje bake i Zidna kuvarica 23


Javila se i Dana Drobnjak sa ovim lepim prilogom za bakine Ružice sa ratlukom i Zidnom kuvaricom. Sretno! 





BAKINE RUŽICE S RATLUKOM
Potrebno je:
2,5 dcl mleka
15 gr sirovog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika ulja
1 kašičica sirćeta
2 jaja
1/2 kašičice soli
600 gr brašna
Za sirup:
500 gr šećera
1 vanilin šećer
7.5 dcl vode
Potrebno je još:
200 gr crvenog ratluka sa ukusom ruže
6 kašika ulja ili istopljene masti



Priprema:
U mlako mleko staviti kašičicu šećera i kvasac, da stane 5 minuta, dodati jaja, ulje, so, sirće i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 3 dela.
Svaki deo razvaljati u krug od 30 cm. Svaki krug testa premazati sa 2 kašike ulja ili istopljene masti, staviti jedan na drugi, malo rukama isteći da dobijemo testo veličine 42x32 cm.
Ratluk iseći na kockice i posuti po testu i urolati.
Seći kolutiće debljine 2 cm i redjati u podmazanu tepsiju prečnika 32 cm.
Testo da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
Za to vreme napraviti sirup. U posudu staviti šećer, vodu i vanilin šečer, kuvati od kad provri 3-4 minuta.
Pečene ružice tople zaliti sa toplim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer