недеља, 15. октобар 2017.

Panakota sa jagodama +Strawberry Pannacotta


Scroll down for Recipe in English

Panakota je jedna od mojih omiljenih poslastica. I ne samo moja već i mnogih koji me okružuju i posećuju. Tako je jednostavna za napraviti a tako je ukusna, kremasta i svilenkasta. Kod nas je inače počela sezona jagoda


Sastojci

500 ml pavlake
1 šolja mleka
150 g sitnog šećera
 1 kašičica vanila ekstrakta
2 kašičice želatina u prahu
300 g jagoda, svežih ili smrznutih



Priprema

Pavlaku i šećer promešamo, dodamo vanilu i pustimo da prokuva. Sklonimo sa šporeta
U medjuvremenu smo u šolji mleka rastvorili želatin  .
Takodje smo iseckalli jagode i izblendovali

Kada je pavlaka skuvana, dodamo želatin i dobro mešamo dok se ne sjedini. Zatim dodamo pire od jagoda i to promešamo

Sipamo u veću ili više manjih posuda i ostavimo u frižideru, najmanje 4 sata ili preko noći.


************************************

Strawberry Pannacotta




One of my favourite deserts. So easy to make and so light . creamy and tasty.

Strawberry season started here so here we go.

Ingredients

500 ml of cream
150 g of castor sugar
1 tsp of vanila extract
1 cup of milk
2 tsp of powder gelatine
300 g of fresh or frozen strawberries

Create


Pour cream and sugar into the pan and let it boil. Than take off the stove.
Wash and quarter the strawberries than put through the blender

Dissolve gelatin in milk than pour into the boiled cream
Add pureed strawberries and mix.

Pour into one large or 4 small dishes and put in the fridge. At least 4 hours or overnight













Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer